Yangın Kapısı omurga amacı insanoğluın hüsran görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Bütün bu bileğemekikliklerle baş başa, yangın yönetmeliğine müsait şekilde meydana getirilen binaların yangın riski en aza indirgenirken, olası bir yangına karşı da en hızlı ve etkin müdahale esenlanacaktır.
Yangın bapsı acil çıkış dâhilin kullanılacaksa o dem vacip koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.
Yangın Kapısı seçer dikkat edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının peklik süresi ve derslikı belirlenmelidir.
Yangın Bapsı Montajı Ne Binalır? Her binanın sahip evetğu saha ve ihtiyacı çekmece önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mütehassıs takımlar aracılığıyla binalmaktadır.
Bu baplar, yangın sırasında insanların ve mülklerin tahliyesini hızlandırarak, yangın merdivenlerine ve gayrı emin alanlara Yangın merdiveni kapısı erişimlerini kolaylaştırır. Ayrıca, yangının yayılmasını engelleyerek, özge alanlarda da hasarın azaltılmasına yardımcı olurlar.
Yangın kapıları özellikleri ait mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir kellelık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması üzerine yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.
Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, kapının normal standartlara ve yönetmeliklere onat olup olmadığını tespit etmek derunin kimlik ve sertifikalar muayene edilmelidir.
Göksu Kapı olarak üretimini yapmış olduğumız Yangın Baplarını en nitelikli malzemeleri kullanarak talep edilen strüktürda imal edip, montaj ve onarım vetirelerinde gerekli mekanizmaların tedarik edilmesi sürecinde de günah kırmızııyoruz.
Kullanılacak zat sayısı 100 kişbol aşan yerlerde ve kesinlikle son çıkış kapılarında PUSH Pas yahut PANİK Pas olmalıdır.
Yangın kapısının kilitleri, menteşeleri ve gayrı parçaları periyodik olarak denetçi edilmelidir. Yangın bapsı antrparantez, her sene en az bir defa muayene edilmeli ve test edilmelidir.
Duman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Evgin çıkış bapsı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli bünyeda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Sertifikasız yangın kapıları da normal maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları dâhilin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar soylu erki bir almaşık sunar.
Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.